Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN
loading...
Turistický navigátor
Viki
Oficiální turistický portál Pardubického kraje
Zataženo 12°C
počasí

Počasí - Pardubice

19.5. (01:11)
dnes
Zataženo
12°C
20.5.
zítra
Občasný déšť
19°C/10°C
21.5.
ÚterýZataženo
20°C/12°C
22.5.
StředaObčasný déšť
17°C/12°C
Zdroj: Počasí Meteocentrum

Týden řemeslných workshopů pro děti ve svitavském muzeu

14.04.2024

Týden řemeslných workshopů pro děti je ve svitavském muzeu připraven od 29. července do 2. srpna. Je možné se přihlásit na celý týden nebo na jednotlivé dny. Některé dny se budeme věnovat jednomu řemeslu a jiné dny budou děti poznávat řemesla dvě.

Pondělí – sklářství výroba vitrážového svícnu dle fantazie dětí

Úterý - broušení skla za pomoci malých brusek, děti si vymyslí svůj motiv a ten budou vybrušovat na skleničku. V minulých letech jsme vyzkoušeli již pískování skla, letos se děti dozvědí o jiné možnosti zdobení skla. Bude to dopolední aktivita a na odpoledne je připravena výroba masky na obličej.

Středa – Přírodovědný workshop, plánujeme výlet do okolí Svitav a návštěvu některé minizoo. Zase některou jinou lokalitu než minulé roky.

Čtvrtek – Pečení chleba – děti se dozvědí informace o surovinách důležitých pro výrobu chleba a také jejich důležitost pro výživu člověka, upečou si vlastní bochánek. Odpoledne půjdeme na exkurzi do řemeslné dílny, kde se odlévají různé předměty z kovů. Děti si vytvoří vlastní formu a odlejí si šperk z mosazi, který bude vypadat jako zlatý.

Pátek - Pletení z přírodního materiálu jako je orobinec, sláma, kůra stromů, tráva, vrbové proutí – děti se dozvědí o přírodních materiálech, i různých technikách výroby. Určitě také vzniknou zajímavé výrobky. Odpoledne je v plánu grafická dílna. Budeme pracovat na výrobě sady razítek, kterou si i vyzkoušíme a vzniknou zajímavá díla na papír i textil. Sadu razítek si děti odnesou domů k dalšímu využití doma.

Těšíme se na příjemné tvoření, poznávání, putování i objevování nových informací.

Objekty

Týden řemeslných workshopů pro děti ve svitavském muzeu

Příslušné akce

  • po 29.7.2024 - pá 2.8.2024
košíkTýden řemeslných workshopů pro děti Městské muzeum a galerie ve Svitavách (Svitavy)

Aktuality

. 17.05.
2024
Kriminacht v Litomyšli a ve Svitavách

Vídeň, Berlín, Mnichov, Litomyšl a letos poprvé také Svitavy – města, která jsou pořadateli pásma večerních autorských čtení z detektivní literatury KRIMINACHT. Ta litomyšlská proběhne tento rok již počtvrté...

. 16.05.
2024
Cyklo Glacensis 2024

Region Orlicko – Třebovsko připravuje ve dnech 17. a 18. května 2024 22. ročník mezinárodní cyklistické akce Cyklo Glacensis 2024. Akce zahajuje cykloturistickou sezónu v česko-polském příhraničí a koná...

. 06.05.
2024
Skutečský festival s českými operami

S květnovým programem se festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč přiblížil svému konci. Poslední koncert se uskuteční 12. května, poté však ještě 2. června proběhne v náhradním termínu odložený koncert...