Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN
loading...
Turistický navigátor
Viki
Oficiální turistický portál Pardubického kraje
Zataženo 8°C
počasí

Počasí - Pardubice

28.3. (09:11)
dnes
Zataženo
8°C
29.3.
zítra
Oblačno
14°C/3°C
30.3.
SobotaJasno
19°C/7°C
31.3.
NedělePolojasno
18°C/10°C
Zdroj: Počasí Meteocentrum

Turistické noviny z Východních Čech mají nový kabát!

16.06.2021

Jak si užít léto a podzim roku 2021 v Pardubickém a Královéhradeckém kraji? Aktuální Turistické noviny z Východních Čech vám mohou být skvělou inspirací při plánování letních a podzimních výletů i dovolených.

„25. vydání Turistických novin je mimořádné v tom, že jsme se jim při této příležitosti rozhodli dát nový kabát. Věříme, že modernější tvář novin čtenáři ocení, stejně jako spoustu užitečných rad a tipů na výlety či zajímavosti z různých koutů Pardubického a Královéhradeckého kraje,“ konstatoval Alexandr Krejčíř, radní Pardubického kraje zodpovědný za majetek, sport, cestovní ruch a informatiku.

Jako obvykle v novinách najdete pozvánky do atraktivních lokalit i na plánované akce ze všech turistických oblastí východních Čech. „V nejnovějším vydání vám přiblížíme místa, kde objevíte skryté poklady i příběhy či krásy současných i dávných řemesel. Budete moct nahlédnout do života našich předků nejen na hradech a zámcích nebo vám poradíme, kam se vypravit do přírody či za zvířátky. Ukážeme vám, kde se pokocháte kouzelnými výhledy a pohledy, kde otevřete pokladnici zážitků nebo kde si užijete velkou porci zábavy a adrenalinu,“ poznamenala Alena Horáková, ředitelka Destinační společnosti Východní Čechy.

Podle jejích slov jsou tipy určeny všem – jednotlivcům, párům i rodinám. „Snažili jsme připravit takový obsah novin, který by zaujal a přinesl inspiraci všem generacím,“ podotkla Alena Horáková a dodala, že v Turistických novinách tradičně nechybí ani Hrací karta k oblíbené soutěži Cyklopecky. I v tomto roce budou moci její účastníci vyhrát mnoho atraktivních cen.

„Máme velkou radost z toho, že díky zlepšené epidemiologické situaci můžeme opět přijít i s pestrou nabídkou nejrůznějších akcí a festivalů. Přesto však raději doporučujeme si u pořadatelů předem ověřit, zda a za jakých podmínek se konají,“ upozornil Alexandr Krejčíř.

Turistické noviny z Východních Čech vychází v nákladu 80 tisíc korun a díky vkladu do vybraných periodik se dostanou do rukou čtenářů po celé republice. Zastavit se pro ně můžete také v turistických informačních centrech Pardubického kraje nebo je prolistovat i elektronicky na webu.

Také na tomto vydání spolupracovala Destinační společnost Východní Čechy s Královéhradeckým krajem, konkrétně s tamní Centrálou cestovního ruchu. Obsah novin opět tvořila redakční rada sestavená se zástupců všech turistických oblastí obou krajů, aby byl co nejvíce aktuální a přitažlivý.

zdroj: Destinační společnost Východní Čechy

Turistické noviny z Východních Čech mají nový kabát!, zdroj: Destinační společnost Východní Čechy

Dokumenty

Aktuality

. 26.03.
2024
Pražský komorní balet poprvé ve Skutči

Na programu festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč se pravidelně objevují též baletní představení. S baletem zde běžně hostuje Severočeské divadlo z Ústí nad Labem, Slezské divadlo Opava nebo Moravské...

. 23.03.
2024
I letošní Velikonoce jsou svátkem naděje

Velikonoce jsou oslavou nového života a zrození, časem obnovy, probuzení a vzkříšení, někdy i sebereflexe, a to bez ohledu na konkrétní tradice, které se mohou v různých koutech světa lišit. Hledání vajec...

. 23.03.
2024
Jarní výstavy ze světa ohrožené přírody

Přízemí svitavského muzea a galerie opět opanovala fauna s florou. V sobotu 10. 2. 2024 jsme ve spodních sálech oficiálně otevřeli naši jarní přírodovědnou výstavu. Jmenuje se Kdy jste je viděli naposledy...