Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN
loading...
Turistický navigátor
Viki
Oficiální turistický portál Pardubického kraje
Zataženo 7°C
počasí

Počasí - Pardubice

28.3. (08:11)
dnes
Zataženo
7°C
29.3.
zítra
Polojasno
13°C/3°C
30.3.
SobotaSkorojasno
19°C/8°C
31.3.
NedělePolojasno
18°C/10°C
Zdroj: Počasí Meteocentrum

Hradecký Majáles s Marpo, No Name a Anetou Langerovou

05.04.2017

Českou zpěvačku Anetu Langerovou uslyší návštěvníci Hradeckého Majálesu poprvé, stejně tak českého rappera Marpa, který vystupuje také jako bubeník kapely Chinaski. Svůj první majálesový set v Hradci předvede také slovenská skupina No Name. Těšit se lze také na další silné taháky – Tomáš Klus, Jelen, Mandrage nebo Sto Zvířat.

Noční Grand show přiveze Marpo se svým Troublegangem, s nímž vloni dvakrát vyprodal pražské haly. Pro Majáles připraví speciální verzi, kterou nepůjde spatřit na žádném jiném festivalu v Česku. „Bude nám ctí představit Lone Survivor na Hradeckém Majálesu v plné parádě jako ve Foru Karlín,“ řekl Marpo.

I letos si návštěvníci užijí festival na tradičním místě. “Víme, že tu nejlepší atmosféru má Majáles v Šimkových sadech a proto jsme rádi, že tuto lokalitu můžeme potvrdit i tento rok. Velmi si vážíme spolupráce s magistrátem, kde jsou lidé, kteří podporují myšlenku majálesových oslav v centru města. Touto cestou chceme všem poděkovat za tuto příležitost,” říká zástupce pořadatele Mirek Beránek.

Stejně jako vloni, bude v areálu vytvořena velká odpočinková chillout zóna, která se v roce 2016 stala velmi příjemným místem pro odpočinek a občerstvení. Program Hradeckého Majálesu se odehraje na 3 hudebních pódiích s průřezem toho nejlepšího, co návštěvníkům nabízí aktuální česká scéna. Fanoušci se tak mohou těšit také na Horkýže Slíže, Inekafe, Wohnout, Vypsaná Fixa, Rybičky 48, UDG, Skyline, ATMO Music, Paulie Garand, Prago Union, Majk Spirit, Mydy Rabycad či Sebastian.

Doprovodný program Majálesu

Už v pátek 7. dubna od 14:30 bude na Masarykově náměstí k vidění stavění májky, o jejíž zdobení a vztyčení se postarají kandidáti na Krále Majálesu se svými družinami. Stavba májky obecně symbolizuje příchod jara a je základem jarních slavností. Ve středu 19. dubna změří síly studenti ve Florbalové bitvě škol.

Ve čtvrtek 20. dubna, den před majálesovým koncertem, připravujeme na Tylovo nábřeží už od 10 hodin Majálesové nábřeží vysokých škol, kde organizátoři dávají prostor hradeckým vysokým školám prezentovat se před veřejností a budoucími uchazeči o studium. Pro návštěvníky bude připraveno více než 100 aktivit, mezi nimi i střelecký trenažér, prohlídka okolního světa očima termokamery, ukázka života pod mikroskopem nebo simulace podroušeného stavu aneb opilecké brýle v akci.

Bude možné stát se na chvíli rytířem či šlechticem nebo nevidomým. Připraveny jsou i hry zaměřené na motoriku a paměť nebo výzva uteč robotovi. Pro milovníky hudby je přichystáno bubnovaní s Afričany. Budoucí lékaři provedou dobrovolníkům měření krevního tlaku, odvážlivcům měření obsahu tuku v těle a výpočet BMI.

Ve čtvrtek 20. dubna už v 17 hodin začíná na Ulrichově náměstí sedmý ročník akce Hradec na bruslích 2017. Letos poprvé jsme připravili pro účastníky také doprovodnou aktivitu ve spolupráci se značkou Powerslide. Ta poskytne kompletní testovací sadu in-line bruslí Powerslide k zapůjčení pro účastníky akce zdarma, součástí služeb bude taká servisní zajištění bruslí a vybavení. Samotná projížďka městem startuje jako obvykle v 18 hodin. I letos jsme připravili trať dlouhou 10 km, s možností využít zkratky a projet si trasu poloviční. Možnost testování a servisu bude i po návratu z projížďky. Aktivity na Ulrichově náměstí ukončí až západ slunce plánovaný na 20 hodinu.

O festivalu Majáles

Majáles je oslava jara a mládí, širší program oslav je prezentací studentských dovedností a hlavní den oslav tvoří tradiční majálesový průvod, velký open air festival, na kterém se volí nový král studentů a vyhlašuje majálesová Miss. Hradecký Majáles 2017 je největší open air festival pro mladé v regionu. Hlavní den oslav je v pátek 21. dubna. Kompletní informace jsou na webu www.hradec.majales.cz

Vstupenky

Kapacita klasických a klubových vstupenek na 11. Ročník Hradeckého Majálesu byla 22. ledna 2017 zcela vyčerpána. Zbývá limitovaná edice VIP vstupenek, které je možné zakoupit na webu http://hradec.majales.cz/vstupenky

(Zdroj: Hradecký Majáles)

zdroj: Magistrát města Hradce Králové

malajes_2016.jpg Na Hradeckém Majálesu se poprvé představí Marpo, No Name nebo Aneta Langerová

Aktuality

. 26.03.
2024
Pražský komorní balet poprvé ve Skutči

Na programu festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč se pravidelně objevují též baletní představení. S baletem zde běžně hostuje Severočeské divadlo z Ústí nad Labem, Slezské divadlo Opava nebo Moravské...

. 23.03.
2024
Jarní výstavy ze světa ohrožené přírody

Přízemí svitavského muzea a galerie opět opanovala fauna s florou. V sobotu 10. 2. 2024 jsme ve spodních sálech oficiálně otevřeli naši jarní přírodovědnou výstavu. Jmenuje se Kdy jste je viděli naposledy...

. 23.03.
2024
I letošní Velikonoce jsou svátkem naděje

Velikonoce jsou oslavou nového života a zrození, časem obnovy, probuzení a vzkříšení, někdy i sebereflexe, a to bez ohledu na konkrétní tradice, které se mohou v různých koutech světa lišit. Hledání vajec...